Veelgestelde Vragen!

Laserontharing is een permanente ontharingsmethode waarbij de haarzakjes worden vernietigd door middel van lichtflitsen van een specifieke golflengte. De lichtflits wordt omgezet in warmte en via het pigment in het haar doorgegeven naar de haarwortel.

De belangrijkste kenmerken van laserlicht zijn de unieke golflengtes van het licht en de concentratie van de energie. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de Diodelaser de beste behandelresultaten geeft voor definitieve ontharing. Het betreft hier de allernieuwste techniek die geschikt is voor alle huidtypen.

De haartjes moeten zo kort mogelijk zijn om het laserlicht goed door te leiden naar de haarwortel toe zodat deze voldoende energie krijgt en daardoor verhit raakt. Je zult merken dat je niet zoveel meer hoeft te scheren, na zelfs één laserbehandeling, omdat de haartjes zeer langzaam, dunner en minder gaan groeien.

Elk lichaam is anders. Hoeveel behandelingen iemand nodig heeft hangt dus af van verschillende factoren zoals, genen, hormonen (hebben een sterke invloed op haargroei) voeding , leeftijd en gezondheid. Gemiddeld zijn 6 tot 8 behandelingen nodig, met een interval van 6 tot 8 weken.

Eén sessie heeft effect op 10-30% van de actieve haren. Ongeveer 1 à 3 weken na de laserbehandeling kan het haartje met de haarwortel uitvallen

Haartjes bevinden zich altijd in 4 verschillende fases. Alleen haartjes die in de groeifase zitten (anagene fase) kunnen gelaserd worden, want alleen dan is er pigmentvorming in het haartje. Daarom zitten er 6 tot 8 weken tussen de behandelingen, zodat je haar telkens in een groeifase zit.

Zorg ervoor dat je de haren op het te behandelen gebied één dag voor de behandeling scheert, zodat er stoppeltjes zichtbaar zijn. Op de dag van de behandeling: Zorg dat je huid schoon en vetvrij is. Scheer met een simpel mesje of wegwerpscheermesje.

Laserbehandelingen tijdens de zomer zijn veilig en net zo effectief. Laserbehandelingen hoeven tijdens de zomer dus niet vermeden te worden, mits je een bepaalde tijd uit de zon blijft na de behandeling en SPF smeert.

Elk haartje dat pigment bevat kan gelaserd worden. De lichtflits wordt omgezet in warmte en via het pigment in de haar doorgegeven naar de haarwortel. Zo kunnen de haarzakjes door de verhitting vernietigd worden. Mensen met wit of grijs haar kunnen door het gebrek aan pigment niet behandeld worden.

Laserontharing is een van de meest effectieve manieren om van ongewenste haargroei af te komen. Na de behandelingen zijn alle haartjes op die plek definitief weg, maar haargroei zal nooit 100% verdwijnen. Dat is met geen enkele behandeling mogelijk. We gaan uit van 80% tot 90% vermindering in haargroei. Wat overblijft zijn meestal hele dunne haartjes.

Onder invloed van bepaalde factoren (zoals hormoonhuishouding) kunnen bij sommigen slapende haarzakjes actief worden. Een jaarlijkse touchup van 1 a 2 behandelingen is dan raadzaam om het bij te houden.

Nee. Dat kan bij geen enkele laser. Ieder persoon is uniek, en op ieder persoon werkt laserontharing anders. Daarom kan er geen 100% garantie worden gegeven.

Er kan niet gelaserd worden in de volgende gevallen;

  • zwangerschap
  • borstvoeding
  • koorts/infectie
  • open wond op het behandelgebied
  • gebruik van antibiotica
  • pacemaker
  • in de afgelopen 2 weken het haar gebleekt of ontharingscrème  gebruikt
  • verbrand door de zon
  • huidziekte of auto-immuunziekte, zoals lupus, psoriasis, eczeem en vitiligo
  • in de afgelopen 2 weken een filler- of botoxbehandeling gehad in het behandelgebied
  • tattoos kunnen niet gelaserd worden

Twijfel je of je behandeld kunt worden? Neem gerust contact met ons op en/of plan een gratis intakegesprek.